vineri, 22 august 2014

Lucrezi la birou? Ia-ti pauze si iesi sa faci miscare!

Miscarea si exercitiile fizice te fac mai sanatos!

Romania nu mai este o societate de oameni care lucreaza in domenii active fizic. De fapt, un procent mare dintre noi ne petrecem o buna parte din zilele noastre asezati pe un scaun, facand munca de birou. In timp ce acest tip de lucru poate fi obositor mental, el nu face cu siguranta ca organismul tau sa fie mai sanatos. Stand jos pentru o perioada lunga de timp, in fiecare zi, nu este indicat pentru circulatie. Din fericire, aceasta este una dintre cele mai simple ‘excese’ care pot fi corectate..

Cateva exercitii simple isi vor face imediat simtita prezenta atat pentru organism cat si pentru creier. Bineinteles, consulta medicul inainte de a incepe orice program de exercitii.

Ia pauze de drumetie

Mersul pe jos este natural si una dintre cele mai simple modalitati in care se pot strecura unele exercitii in ziua ta. Daca lucrezi intr-un loc de munca unde trebuie sa stai pe scaun pentru perioade lungi de timp, este important sa te ridici si sa mergi de cel putin odata la fiecare 10-15 de minute. Chiar daca nu faci miscare, atinge-ti degetele de la picioare misca-le timp de un minut. Daca slujba ta presupune sa stai în masina si sa conduci pentru perioade lungi de timp, cum ar fi un sofer de taxi, poti sa tragi pe dreapta si sa iesi din masina. Aceasta poate insemna timp pierdut si mai putini clienti, dar sanatatea ta este cel mai important lucru pe termen lung.

Naveta spre locul de munca, de obicei, implica sederea, fie intr-o masina, tren sau autobuz, dar poti folosi acest timp pentru a face o plimbare rapida la cateva blocuri distanta de locul de munca. Mersul rapid spre locul de munca ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a incepe ziua cu un aer proaspat! Daca sofezi spre locul de munca, parcheaza-ti masina mai departe de locul de parcare normal si profita de acesti cativa pasi suplimentare.

Urcarea treptelor

Vorbind de pasi, preferi sa iei un lift de la etaj la etaj? Sfatul nostru este sa renunti si sa urci treptele! Acesta este un mod sigur de a obtine un exercitiu de care va beneficia intregul corp.

Nu iti incrucisa picioarele

Un alt lucru demn de retinut, este practica de trecere picioarele. Acesta poate fi un obicei şi poate fi atractiv, dar, in general vorbind, aceasta este un factor negativ pentru circulatia ta. Daca trebuie sa incurcisezi ceva, incruciseaza-ti gleznele. Ai nevoie de ajutor pentru a scapa de acest obicei ? Cand ai o sedinta, plaseaza o mapa pe piciorul pe care l-ai incurcisa in mod normal. O sa simti acea mapa pe picior si o sa realizezi ca incrucisarea picioarelor nu este indicata!

Ai doua picioare, esti perfect apt pentru miscare asa ca iesi de acolo si renunta la acele perioade lungi de stat pe scaun! Nu uita sa-ti notezi fiecare exercitiu in carnetul tau personal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu