marți, 1 iulie 2014

Dieta de detoxifiere cu fructe si legume

Avand in vedere ca toamna este sezonul fructelor si legumelor, multe doamne profita de acest lucru pentru a pierde cateva kilograme si pentru o curatare a organismului. Stim cu totii ca produsele alimentare de origine animala contin cea mai mare cantitate de toxine, astfel cateva zile cu regim vegetarian si o cura de vitamine este binevenita pentru sanatate.

Dieta cu fructe si legume este o dieta ieftina si rapida care nu este recomandata sa fie tinuta pe un interval mai mare de 7 zile.

Este o dieta sanatoasa care nu afecteaza organismul si starea de sanatate deoarece proteinele din carne si produse animale vor fi inlocuite cu proteinele vegetale, fapt pentru care corpul va avea mult mai multa energie.

Fructe si legume ce pot consumate

Fructe: Din categoria fructelor permise fac parte: portocale, mandarine, cirese, zmeura, kiwi, mere, prune etc., iar in cantitate redusa banane, struguri si pere deoarece au un continut ridicat de zahar.

Legume: Puteti consuma orice tip de legume, insa cele mai recomandate sunt: morcovi, salata verde, rosii, dovlecel, ardei, cereale integrale, varza, castraveti, etc.

Sfatul medicului: Fructele si legumele pot fi consumate in cantitati nelimitate, insa nu exagerati. Pentru a nu va plictisi de aceleasi retete culinare, este bine sa alternati legumele si fructele pe parcursul celor 7 zile.

Fii in forma fizica maxima! 
Exercitiile fizice sunt foarte importante pe parcursul dietei la fel ca si consumul ridicat de lichide daca doriti sa pierdeti cat mai multe kg, deoarece tonifica muschii si hidrateaza pielea.

Este bine ca in primele 2 saptamani dupa dieta sa nu reveniti la regimul alimentar obisnuit, astfel incat renuntati la produsele de patiserie, sosuri si prajeli si consumati cantitati mici si dese de alimente in timpul zilei.
Totodata, daca doriti sa reincepeti dieta trebuie sa faceti o pauza de minim 1 – 2 luni, iar un set complet de analize este bine venit pentru a observa daca organismul si sistemul imunitar au fost afectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu