joi, 17 iulie 2014

Dieta cu orez

In Asia orezul este cunoscut ca elementul prinicipal in alimentatia populatiei deoarece este hranitor si reprezinta o sursa importanta de carbohidranti in hrana zilnica.

Daca va doriti sa slabiti sanatos fara sa va infometati si sa simtiti senzatia de foame pe tot parcursul zilei, va recomandam o dieta pe baza de orez.
Regimul alimentar consta intr-un consum cat mai mic de grazimi, zaharoza si sare care stimuleaza crearea stratului adipos.
Nu este o dieta de scurta durata in care organismul va fi afectat, de aceea se desfasoara pe o perioada minima de 2-3 luni timp in care veti slabi in prima luna 2-3 kilograme, dupa care saptamanal 2-3 kilograme deoarece metabolismul va incepe sa se regleze la normal.
Cum functioneaza dieta cu orez?
Avand in vedere ca orezul are un continut caloric foarte redus, dieta stimuleaza consumul cat mai mic de sodiu, grasimi si proteine, insa poti manca aproape orice in cantitati reduse. Totodata persoanele care sufera de insuficienta renala nu pot urma acest regim alimentar.

Alimente recomandate: Dupa numele dietei, orezul este principalul aliment, insa puteti consuma lactate cu 0,1% grasimi, legume, fructe, fasole si cereale integrale – alimente bogate in fibre care va potolesc foame. In continuare va voi prezenta un meniu pe care dr. Kitty si dr. Robert Rosati vi-l prezinta in cartea “Solutia dietei cu orez”. 

Prima zi: Prima zi de dieta recomanda consumul a 800 de calorii si 50 mg de sodiu. Chiar daca numarul de calorii pare foarte putin aveti voie sa consumati la cele 3 mese 1 produs bogat in amidon ( cartofi, orez, porumb, fasole etc.) si 2 fructe in functie de preferintele fiecaruia.
6 zile: Numarul de calorii este ridicat la 1000, iar cantitatea de sodiu se mareste pana la 300 mg pe zi. La mic dejun veti servi 1 aliment bogat in amidon, 1 fruct si 1 aliment lactat cu 0,1 % grasimi, insa la pranz si cina veti putea consuma 3 alimente bogate in amidon, 3 legume si 1 fruct.
Puteti consuma in loc de orezul clasic alb, orezul brun care este un produs bogat pana la 3 ori mai mult in fibre. Va recomandam cu incredere dieta cu orez deoarece este sanatoasa si usor de tinut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu